Over ons | Achter de Poorte

Onze geschiedenis

In 1991 volgen Marco en Alie Bijl hun hart en starten restaurant Achter de Poorte in Elburg. Het echtpaar richt zich op een hoger segment dan de bestaande horeca in Elburg.


Dat doen ze succesvol, want binnen enkele jaren komen gasten uit de wijde omgeving naar het restaurant van de familie Bijl. Gasten genieten van de unieke gerechten van chef-kok Marco en de gastvrijheid van gastvrouw Alie. Ze weten met een klein team een huiselijke sfeer te creëren en de kwaliteit in de keuken constant hoog te houden. In 2018 doen Marco en Alie hun restaurant over aan dochter Natasja Bijl.

Missie

“Kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Het is onze missie om voor een betaalbare prijs onze gasten culinair te laten genieten van mooie gerechten met bijpassende wijnen. Wij werken met ingrediënten als eendenlever, coquilles en langoustine. Onze gasten kunnen in een gezellige en informele sfeer dineren. Onze vide, beschikbaar voor maximaal 24 personen, zorgt voor een intieme sfeer.”


Tweede generatie

Dochter Natasja Bijl staat sinds kort aan het roer. Ze werkt al ruim 15 jaar in het restaurant van haar ouders: “Ik wil de kwaliteit die mijn ouders hebben neergezet vasthouden. We hebben een jong en ambitieus team. Samen zorgen we ervoor dat onze gasten een onvergetelijke avond beleven. Van keuken tot bediening.”